top of page
Search

Najpovoljnije vreme za meditaciju

Postoje posebni trenuci u dana i tokom godine koji su posebno blagotvorni za meditaciju. To su trenuci tranzicije, dana u noć, noći u dan i između godišnjih doba. Na sanskritu se to "vreme između" zove Sandhya. Priroda je u to vreme spokojna, mirna i uravnotežena.


"Sharad chandra kalam je uravnoteženo doba godine. Čak su i obrazac našeg disanja u ravnoteži tokom ove sezone. Zato ga koristimo za meditaciju ili molitvu pošto su sve naše čakre u savršenom položaj za primanje božanske energije. Sada znate zašto se u ovo vreme slavi Navaratri. " -Sri Sakthi Amma.


Sharad Navaratri je poznati festival u Indiji koji slavi ženske aspekte božanstva, poput saosećanja, smirenosti, nevinosti, kreativnosti, veštosti, dobronamernosti, bestrasnosti, lepote i zaštite. Molitva i meditacija tokom Navratrija povezuju nas sa našim duhom. Stupanje u kontakt sa duhom u nama izaziva pozitivne kvalitete i uništava lenjost, ponos, opsesiju, žudnju i odbojnost. Kada izbacimo stres u obliku negativnih emocija, doživljavamo duboki odmor.


Iskoristite ovo vreme tokom Navaratrija za duboke i blažene meditacije.23 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page