top of page

Seminar meditacije

Obuka se izvodi u tri sesije u okviru dva ili tri uzastopna dana. Tokom obuke dobićete opsežno znanje i smernice o tehnici i razrešiti dileme šta meditacija jeste, a šta nije. Dobićete i dodatne tehnike za kontrolu neugodnih emocija kao npr. ljutnju i uznemirenost, i tehnike za psihička stanja kao što su depresija i anksioznost ukoliko se nekad pojave. Ali najvažnije od svega dobićete svoju ličnu mantru, zvuk čija je vibracija u skladu sa vama, koji vam pomaže da prevaziđete sve mentalne aktivnosti i zaronite u tišinu, koja je izvor kreativnosti, inteligencije, zadovoljstva, snage i mira.

Meditacija sa mantrom ne zahteva koncentraciju ili napor - lako je savladati i veoma je efikasna.

Onlajn kursevi u manjim grupama se održavaju povremeno, ali su isto tako moguće obuke jedan na jedan. Molim vas da me kontaktirate putem imejla za individualni aranžman.

Saznajte kako meditacija funkcioniše, koje su koristi i kako može da inspiriše pozitivnu promenu u vašem životu. Kontaktirajte me putem e-mejla ako želite da se prijavite za besplatno uvodno predavanje.

Pitanja i odgovori

Koje su dobrobiti Šakti joga meditacije?

Šakti meditacija će vam pomoći da:

 • Pronađite unutrašnji mir

 • Postanite srećniji i ispunjeniji

 • Smirite i usporite neželjene mentalne aktivnosti

 • Otkrijte svoje talente i svrhu svog života

 • Prevaziđite prepreke i teškoće u životu

 • Poboljšajte svoje zdravlje

 • Oslobodite se strahova, besa, tuge i depresije

 • Povećajte svoju inteligenciju i kreativnost

 • …i još mnogo toga.

Koje su naučno potvrđene prednosti meditacije?

Meditacija može imati mnoge zdravstvene koristi, od fizičkih do mentalnih i emocionalnih. Ako želite da poboljšate fokus, smanjite stres ili se izborite sa zavisnošću, depresijom ili hroničnim bolom, krenite sa redovnom praksom meditacije.

Do sada je naučno potvrđeno da meditacija:

 • Smanjuje stres

 • Kontroliše anksioznost

 • Promoviše emotivno zdravlje

 • Poboljšava svest o sebi

 • Produžava raspon pažnje

 • Može smanjiti gubitak pamćenja povezan sa starenjem

 • Može generisati ljubaznost

 • Može pomoći u borbi protiv zavisnosti

 • Poboljšava spavanje

 • Pomaže u kontroli bola

 • Može smanjiti krvni pritisak

 • Može smanjiti simptome sindroma iritabilnog creva

Više o prednostima meditacije možete pročitati na pouzdanom medicinskom sajtu.

Da li je neophodno redovno vežbanje meditacije?

Postoji izreka da nikada nećeš moći da promeniš život ukoliko ne promeniš svoju svakodnevnicu, jer tajna uspeha leži u tvojoj svakodnevnoj rutini. Kada neku akciju ponovimo dovoljan broj puta, ona postaje naša navika, a naše navike formiraju naš karakter. Tokom redovne prakse meditacije razvija se neuroplastičnost, u banalnom prevodu to bi značilo da se vrši trening za neurone koji stimuliše njihovu aktivaciju i uspostavljanje neuronskih veza.

Stoga ovom tehnikom meditiramo 20 minuta dva puta dnevno, ujutro i uveče. Šakti meditacija je moćna tehnika koja može doneti pozitivne promene u životu u veoma kratkom vremenu redovne prakse.

Iako je svaka vođena meditacija dostupna na internetu korisna, i povremeni odlazak na kurseve ima kratkotrajne pozitivne efekte, to neće napraviti održivi boljitak u vašem životu. Meditacija je mentalna higijena. Kao što ne možemo imati zdrave zube ukoliko ih peremo jednom nedeljno, tako ne možemo da očekujemo da ćemo od povremenog meditiranja iskusiti trajni mir ili poboljšanje naših mentalnih kapaciteta.

Da li je onlajn obuka jednako efikasna kao i obuka uživo?

Narvno. U to smo se tokom pandemije svi uverili. Svi smo pohađali razne onlajn seminare tokom 2020. Iako je meditacija veoma delikatan i suptilan proces, na osnovu svedočenja polaznika onlajn obuka zaključili smo da je kvalitet iskustava bio potpuno isti kao i polaznika sa obuka uživo.

Recenzije

Uz osmeh, polagano i tanano Tijana nas je uvela u praksu Šakti meditacije. Ona sa ljubavlju i lakoćom prenosi svoje bogato znanje i trudi se da dopre do svakog učenika i da mu da fundament sa koga će moći da krene u samostalno svakodnevno praktikovanje Šakti meditacije. Divno je i to što je i nakon seminara ona spremna da odgovori na sva nova pitanja i sve dileme svojih učenika

Radmila Dabanović,

pravnica

Posle ovog fenomenalnog iskustva sa Tijanom bila sam duboko relaksirana i na toliko novih načina bliža sebi. Način na koji se ceo proces odvija je zapravo vrlo jednostavan, a sa druge strane toliko dubok i temeljan da mi je prosto bilo žao što ranije nisam otkrila meditaciju i sve njene benefite koje sada osećam na svakodnevnom nivou. Tijanin glas je posebno lepo slušati dok vas vodi kroz ovu avanturu:) Sve preporuke od srca!

Danica Divljak,

arhitektica

Tijana predivno objašnjava, njen glas i pojava unose neki predivan osećaj mira i opuštenosti, a sama meditacija je za mene predivno iskustvo tokom kojeg osećam da mi se duša odmara od svakodnevnih misli i dogadjaja. Nakon meditacije se mnogo bolje osećam, imam više energije, manje sam pospana u toku dana i sa lakoćom obavljam dnevne aktivnosti. Situacije koje su mi nekada predstavljale izvor stresa doživljavam sada potpuno svesnije i opuštenije im pristupam. Sve preporuke ♡♡♡

Sanja Radakov, ekonomistkinja

Pokušavam da nadjem prave reči kojima bi opisao moje iskustvo sa ovom divnom dušom ali ne uspevam. Pokušsaću ovako. Znate kad uzmete semenku neke biljke, da bi ona proklijala i da bi iz nje iznikao novi zivot ona mora imati odredjene uslove i energiju. Postavite se na mesto te semenke i Tijana će vam stvoriti uslove i daće vam energiju da proklijate, vaše je samo da nastavite da živite i rastete. Tijana, beskrajno ti hvala

Nenad Čop,

trgovac

Seminar meditacije je za mene bilo jedno odlično novo iskustvo. Teorija u kombinaciji sa samom meditacijom. Dobio sam odgovore na sva pitanja, tumačenje šta se zapravo desavalo za vreme meditacije, kao i savete šta da praktikujem, a šta da izbegavam kada je meditcija u pitanju. Sam seminar je dobro organizovan i dat mi je putokaz šta i kako dalje. Sve pohvale i preporuke.

Goran Ognjanović,

inženjer

Već tokom kursa, osetila sam veliki odmor u telu i mir i bistrinu u umu. Primetila sam da sam bočela mnogo kvalitetnije da spavam.

I oslobodila sam uspavanu kreativnost u sebi.

Slavica Lorencin

penzionerka

Sa seminara Shakti meditacije nosim samo najlepše utiske. Haotične misli koje su stalno navirale i buka u sopstvenoj glavi navele su me da se prijavim na ovaj seminar koji mi je pomogao da stišam i umirim svoj um. Lako je naučiti da budeš u kontaktu sa sobom kada imaš sjajnu učiteljicu kao što je Tijana.

Jovana Lorencin,

menadžerka

Upoznala sam divnu Tijanu slučajno i to online. Nismo se nikad vidjele uživo, ona živi na Tajlandu, a ja u BiH. Ipak, imam duboko poštovanje za sve što radi i puno povjerenje u Tijanu koja mi je projektovala Vastu kuću, pomogla oko đotiša, bila podrška u kriznim momentima i sad me naučila meditaciju koja je nešto drugo u odnosu na ostale koje praktikujem.  Hvala draga Tijana! Za sve koji su kao ja već iskusili jogu i meditacije, ali i za vas koji tek želite ući u tako nešto, Tijana je definitivno idealna učiteljica. 

Lejla Sarić,

novinarka

Savetujem svima da meditiraju shakti meditaciju jer je divan osećaj. Oslobadja stres iz tela i uma. Od kako sam počela da meditiram primetila sam da sam dosta smirenija i glava mi je hladnija.

Bojana Vasić,

menadžerka

bottom of page