top of page

O meni i tradiciji

Da nije bilo mojih mudrih, strpljivih i predivnih učitelja, ja ne bih danas bila na ovom mestu, šireći znanje o meditaciji. Smatram da sam uvek imala sreće sa učiteljima i kroz zvanično obrazovanje i kroz duhovno. Mnogo sam im svima zahvalna!

Tijana.JPG

Tijana Janaki Devi

Ja sam svoj put u jogi započela kroz školu Dragana Petrovića u Novom Sadu 2004. godine. Dublje sam ušla u praktikovanje pranajama (tehnika disanja) i meditacije kroz internacionalnu The Art of Living organizaciju 2008. god., u okviru koje sam postala instruktor (2010.god.) i godinama držala obuke iz stres menadžmenta bazirane na tehnikama disanja i meditaciji za opštu populaciju, studente i mlade profesionalce u Srbiji i na Purdue univerzitetu u Indijani, SAD. Obuku za joga instruktora sam završila 2016. godine u Internacionalnom centru u Bangaloru u Indiji, sedištu The Art of Living organizacije. Šri Šri Ravi Šankar, osnivač ove organizacije, humanitarac i aktivista koji promoviše mir i ljudske vrednosti šireći tehnike iz vedske tradicije na sve kontinente, je veliki utisak ostavio na mene i obeležio moj duhovni razvoj. I tako me je put doveo do Anande Vdović u okviru čije škole Šakti joga meditacije sam 2019. god. završila obuku za učitelja meditacije kojoj sam sada posvećena.

ANANDA.jpg

Ananda Devi Vdović

Osnivač Šakti joga škole meditacije 

Ananda je duhovna učiteljica od 1975. god. i od tada je dotakla hiljade ljudi na međunarodnom nivou podučavajući različite programe meditacije u okviru pokreta Transcendentalne meditacije i The Art of Living organizacije.

Ananda je diplomirala filozofiju i obrazovanje na Univerzitetu u Hamburgu. 

Od 1983. do 1986. Ananda se povukla iz društva i uronila u duboku meditaciju na 2 - 3 godine, počevši s periodom od 40 dana tišine. Tokom ovih godina otkrivanja sebe, odlazila bi u stanja Samadija koja su ponekad trajala i do 14 sati, duboko uronjena u blaženstvo Sopstva. Od tada su joj se otvorila viša stanja svesti i ekstatična duhovna iskustva. Ovo duboko istraživanje bila je inspiracija za njeno vizionarsko slikarstvo i verodostojna osnova za podučavanje meditacije hiljadama ljudi.

Ananda je takođe talentovana pevačica. Njeni albumi sa mirnim, meditativnim numerama koriste se širom sveta u centrima za jogu i meditaciju.

Ananda je 2015. godine pokrenula svoju školu pod nazivom „Šakti joga meditacija - put snage“.

bottom of page